Стакан для десерту – посуд, який використовується для подачі десертів. Це найбільш зручний та стильний варіант для мініатюрних десертів, а сам аксесуар дозволяє кожну порцію гарно оформити та подати.
Де використовуються стакани для десертів?
Всі стакани для десерту найчастіше виробляють з високоякісного пластику. Одноразові стаканчики є певною гарантією для тих, хто піклується за власне здоров’я. Весь пластиковий посуд, який використовується для їжі, проходить суворий контроль та відповідає всім європейським стандартам. Саме тому такий посуд повністю безпечний.
Використовуються стакани у всіх сферах харчової промисловості – ресторани, кафе, кейтерінг, фаст-фуд. Такі стаканчики не потребують спеціального догляду (їх не потрібно мити), тому відбувається певна економія миючих засобів та оплати роботи посудомийки.
Для пікніків та виїзних фуршетів пластиковий посуд стане хорошою альтернативою, адже не потрібно тягнути з собою важку кераміку або скло.
Не менш популярним є використання стаканів для десертів в домашніх умовах. Якщо господиня любить випікати торти, в яких хоче похвалитися перед гостями ефектними шарами десерту, то пластиковий прозорий стаканчик стане найбільш оптимальним варіантом. До того ж, якщо хтось захоче забрати десерт додому, таке пакування стане найкращим, ніж звичні нам поліетиленові пакетики або тарілки, обмотані харчовою плівкою.
Переваги стаканів для десерту
Професійні кондитери дуже полюбляють використовувати прозорі пластикові стаканчики для десертів, адже це практично та економить час. Набагато простіше приготувати порції одразу в стаканах, ніж різати великий десерт, розкладати його по тарілкам, а потім мити посуд.
Крім цього, існує велика кількість інших переваг:
- гігієнічність – людина чітко розуміє, що до неї з цього посуду ніхто не їв, особливо цей пункт актуальний в кафе або фаст-фудах;
- видова різноманітність – пластикові стакани можуть бути різного кольору (прозорі, чорні, червоні, сині, зелені і т.д.), а також різних форм: квадратні, круглі, прямокутні, асиметричні, з рівними або хвилястими краями. Крім того, існує велика кількість різних дизайнерських форм, наприклад, з кришечкою, на ніжці або з ложкою;
- міцність – якщо посуд вислизне з рук, то він не розіб’ється та не поранить людину, завдяки міцному пластику;
- зручність використання – для популярних зараз порціонних десертів без стаканчиків не обійтись;
- бюджетна вартість – посуд стильний та недорогий;
- економія місця – такі стаканчики досить зручно зберігати, достатньо вставити посуд один на одного, крім того, невелика вага дозволяє швидко транспортувати велику кількість такого посуду.
Що стосується недоліків, він лише один – одноразовість. Такі стаканчики все ж потрібно викидати після використання, хоча деякі клієнти зберігають стаканчик після вживання десертів та використовують їх задля власних потреб.
Стакан для солодощів – дійсно практичне та естетичне рішення подачі солодких страв. Кожен, хто хоч раз використовував його, розуміє всі переваги.